SECCA
SECCA

Kumpulantie 1B, 5. krs, 00520 Helsinki
Puh. 0400 848 204

SECCA
SECCA

Q: Onko mikroaaltokuivatus radioaktiivista ja ihmisille vaarallista.

A: Mikroaaltosäteily ei ole radioaktiivista, vaan tapahtuu radiotaajuuksilla. Työn tekee kuivatuksen ajan paikalla oleva ammattilainen joka varmistaa mittauksin, ettei laitteista ole hajasäteilyä kuivatettavan rakenteen ulkopuolelle ja tarvittaessa varmistaa asian lisäsuojauksin. Vuodesta 1987 alkaneessa toiminnassamme ei ole ollut yhtään mikroaaltokuivatuksen aiheuttamaa henkilö- tai kotieläinvahinkoa.

Q: Jääkö mikrokuivatettuun rakenteeseen säteilyä?

A: Kuivatettuihin rakenteisiin ei jää mitään jäännössäteilyä. kuten mikroaaltouunissa lämmitettyyn ruokaankaan ei jää säteilyä.

Q: Voiko asunnossa olla kuivatuksen aikana?

A: Asunnossa voi täysin turvallisesti olla mikroaaltokuivatuksen aikana. Ainoastaan kuivaimien välittömässä läheisyydessä, alle metrin etäisyydellä ei ole syytä oleskella. Kuivatuksen suorittaja varmistaa ettei kuivaimien lähelle pääse asiattomia.

Q: Olen kuullut, että muoviputket sulavat mikroaaltokuivatuksessa, pitääkö tämä paikkansa?

A: Kyseessä on perätön huhu, jota mm eräs kilpailijamme on levittänyt. Oikein suoritetussa mikroaaltokuivatuksessa lämpötilat eivät nouse muovimateriaalien kannalta liian korkeiksi. Mikroaaltokuivatusta on käytetty ongelmitta vuodesta 1987.

Q: Voiko raudoitettua betonia mikroaaltokuivattaa?

A:Teemme jatkuvasti raudoitettujen betonirakenteiden mikroaaltokuivatusta. Raskas raudoitus ainoastaan lisää hieman kuivatuslaitteiston kuormitusta.

Q: Kauanko kastuneen kylpyhuoneen mikrokuivatus kestää?

A: Kuivatuksen kestoaika riippuu rakenteiden materiaaleista, niiden paksuudesta sekä kuinka pahasti ne ovat kastuneet. Karkeana nyrkkisääntönä voidaan pitää noin 2-4 päivän kuivatusaikaa.

Q: Onko mikroaaltokuivatus kallista?

A: Mikroaaltokuivatuksen päivähinta on läsnä olevan työntekijän vuoksi kalliimpi kuin kohteeseen jätettävien kuivaimien päiväveloitus, mutta veloitettavia päiviä tulee olennaisesti vähemmän, jolloin kokonaiskustannus ei olennaisesti poikkea vanhanaikaisista menetelmistä.

Lai 8 kastunut seina ja ulkopuolen suojaus
Lai 8 kastunut seina ja ulkopuolen suojaus
greatbritainflag finlandflag