SECCA
SECCA

Kumpulantie 1B, 5. krs, 00520 Helsinki
Puh. 0400 848 204

SECCA
SECCA

Maaperästä kapillaarisesti kiviaineisiin seinärakenteisiin nouseva ja siirtyvä kosteus voidaan luotettavasti torjua.

SECCA®block menetelmällä tehdään käsiteltävään tiili- tai betonirakenteeseen kosteuden kapillaarisen siirtymisen estävä sulku, jolla estetään kosteuden kulku huonetiloihin.

Menetelmää on käytetty vuodesta 1987 sadoissa kohteissa Suomessa ja ulkomailla. Merkittävä osa kohteista on ollut kulttuurihistoriallisia arvokohteita, joista voidaan mainita mm. Eremitaasin teatteri, Helsingin Tuomiokirkko, Temppeliaukion kirkko, Sörnäisten vankila, useita varuskuntia, valtion arkisto ja Mikkelin tuomiokirkko

Usein rakennuksen alle kulkee ulkopuolisesta eristyksestä ja salaojituksesta huolimatta esimerkiksi kallion halkeamissa ja ruhjeissa kosteutta, joka nousee kapillaarisesti seinärakenteisiin. Tällaisia seinärakenteita voivat olla esimerkiksi rakennuksen kallion varaan perustetut ulkoseinät tai rakennuksen keskellä olevat perustus- ja väliseinärakenteet

Kohteissa, joissa perusmuurin ulkopuolista kosteudeneristystä ei esimerkiksi viereisen rakennuksen vuoksi voida tehdä on mahdollista tehdä maan vastaisen seinärakenteen sisäpuoli kapillaarista kosteutta pidättäväksi

Menetelmään kuuluvat sähkömagneettiset SECCA®dry pikakuivuri ja SECCA®dry -antennikaivuri sekä SECCA®sealer erikoissilikonihartsi. Järjestelmään kuuluva mikroaaltokuivatus on ehdoton edellytys, jotta käsiteltävän rakenteen materiaalihuokosissa oleva kosteus saadaan poistetuksi ennen silikonihartsin imeytystä. Mikäli mikroaaltokuivatusta ei tehtäisi estäisi huokosissa oleva kosteus silikonihartsin kattavan tunkeutumisen niihin ja kosteussulku jää puutteelliseksi. Märkää seinää ei voi kyllästää paineellakaan.

Toimivan kapillaarikatkon tekeminen on erikoisurakoitsijan työ. Korjaamme jatkuvasti ”Tee-se-itse-miehille” ja yleisurakoitsijoille myytävillä aineilla tehtyjä kapillaarikatkon yritelmiä. Emme yritäkään kilpailla halpamenetelmien kanssa hinnalla. Koeteltu ja tutkitusti toimiva laatu maksaa.

SECCA®block kapillaarisen kosteuden sulku perustuu rakennusaineen huokosten pinnoille SECCA®sealer liuoksesta syntyvään hydrofobiseen, vettä hylkivään, kerrokseen, joka estää kosteuden kapillaarisen liikkeen materiaalissa.

Menetelmällä saavutetaan kapillaarisesti imeytyvän kosteuden sulku tehokkaasti, koska käytettävä SECCA®Sealer erikoissilikoni alkoholiliuoksena imeytyy erittäin hyvin ja nopeasti käsiteltävään vyöhykkeeseen.

SECCA®block menetelmä kattaa ennen erikoissilikonikäsitteyä tehtävän kosteussulkusulkualueen mikroaaltokuivatuksen, jolla varmistetaan seinärakenteen riittävä kuivuus ennen impregnointia. Kuivatuksella varmistetaan, ettei huokosissa ole haitallisesti kosteutta, joka estäisi impregnointiaineen tunkeutumisen niihin. Ilman mikroaaltokuivatusta menetelmä ei ole toimiva.

SECCA®block menetelmällä tehty kosteussulku on valmis n. 3 viikkoa imeyttämisen päättymisestä, jolloin liuotin on haihtunut ja porausreiät voidaan paikata.

Impregnoidun katkon yläpuolella oleva kastunut rakenne voidaan niin sovittaessa impregnointityön yhteydessä kuivata mikroaaltotekniikkaan perustuvilla SECCA®dry pikakuivureilla, jolloin rakenne on liuottimen haihtumisen jälkeen niin kuiva, että rappauspinnat voidaan korjata.

SECCA®block menetelmä ei torju valuvaa tai paineellista vettä eikä sitä ole tarkoitettu ulkopuolisen vedeneristyksen tai salaojituksen korvaajaksi. Menetelmä ei estä höyrymuodossa tapahtuvaa kosteuden liikettä.

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT on tutkinut SECCA®block menetelmän (nimellä Emi Beam system) ja todennut sen toimivaksi estämään kapillaarinen kosteudennousu. Tutkimusraportit voi ladata tästä.

VTT-RAT7559.pdf VTT-RAT8553.pdf,

seccablockwork1
Seccablock1
seccablockdryingbothdryers

Kyllästysreikien poraaminen

Rakenteen pikakuivatus käynnissä

greatbritainflag finlandflag